İZMİR TORBALI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İnci Hikmet Tözün Anaokulu Öğrencileri Çeşitli E-Twinning Projeleri Yapıyor

İnci Hikmet Tözün Anaokulu Kelebekler Sabahçı Sınıfı öğrencileri ,öğretmenleri Meral ÖZCAN rehberliğinde Neşeli Bardaklar, Deneylerle Öğreniyorum, Yaratıcı ve Eğlenceli Sınıfım ve Gems Filler ve Yavruları isimli eTwinning projelerini uygulamaktadır.
İnci Hikmet Tözün Anaokulu Öğrencileri Çeşitli E-Twinning Projeleri Yapıyor

Gems Filler ve Yavruları/Gems Elephants and Cubs Projesinin kurucusu olan öğretmeniz projede 20 Avrupa ,10 Türk ortakla projeyi yürütmektedir. GEMS (Great Explorations in Math and Science-Fende ve Matematikte Büyük Araştırmalar), heyecan verici etkili fen ve matematik etkinliklerini sınıflara taşıyan kaliteli ve esnek bir ders programıdır. İlk olarak Califiornia Üniversitesinde yer alan Lawrence Bilim Merkezi'nde geliştirilmiş ve ardından ülke çapında yüzlerce öğretmen tarafından sınanmıştır. GEMS üniteleri, fen bilgisi eğitiminde "gözetimli keşif" yönteminin en iyi yönlerini yansıtmaktadır.

Filler ve Yavruları projesi için Meral Özcan; ''Çocuklarımız Asya ve Afrika fillerinin büyüleyici hayatlarına giriş yapacaklardır. Onların muhteşem vücut yapılarını, kendilerine özgü iletişimlerini, beslenmelerini, günlük faaliyetlerini sanat drama, fen ve matematik etkinlikleri ile pekiştirerek öğreneceklerdir. Öğrenirken kendilerini anne fil, yavru fille karşılaştırma, tahminde bulunma, sayı sayma, örüntü oluşturma gibi matematik kavramları da onlara eşlik edecektir. Rond oynarken fillerin dünyalarından esinleneceklerdir. Koskoca Fil neden küçücük arıdan korkar? sorusunu beyin fırtınası ile çözmeye çalışacaklar, Filleri neden korumamız gerektiği konusunu kavrayacaklardır.

Neşeli Bardaklar/Happy Glasses Projesi 5 Avrupa,10 Türk ortakla yürütülmektedir.Projede öğrenciler  kağıt bardakları materyal olarak kullanarak Gardner ın Çoklu Zeka kuramının öğrenciler üzerinde desteklendiği çalışmalar yapılmaktadır.Projede Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin sosyal,bilişsel,fiziksel,duygusal ve psikolojik gelişimlerini desteklemek amacıyla oyunla öğrenmenin önemi üzerinde durularak hem eğlenceli hem de çocuğu geliştirici etkinlikler uygulanmaktadır.

Deneylerle Öğreniyorum/I Learn Throught Experiment Projesi 25 Avrupa,10 Türk ortakla yürütülmektedir. Projede öğrenciler doğada yer alan 4 elementi toprak,hava,su,ateşi tanıyarak onlarla ilgili deneyler yapacaklardır. Deney yapan çocuk araştırır, sorgular, sebep-sonuç ilişkisine bakar, nesne artışı, azalışı, miktarı, dokusu, kokusu, rengi, ölçülmesi ve daha fazlasını deneyimleme imkanı bulur. Fen ve doğa etkinlikleri okul öncesi  öğrencileri için en etkili öğrenme yöntemlerinden biridir. Bu aşamada çocuklara keşfetme imkanı sunarak ,duyusal ve davranışsal olarak da gelişimlerine katkı sağlaması kaçınılmaz olacaktır. Okul öncesi deneylerinde hem gördükleri hakkında soru sorma hem de yapılan eğlenceli ve öğretici deneyler sayesinde fen ile ilgili alana ilgilerini çekmeyi hedefliyoruz.

Yaratıcı ve Eğlenceli Sınıfım Projesi Avrupa ortaklı bir proje olup öğretmenlerin öğrencileri sınıflarında nasıl motive ettiklerini gösterecekleri bir projedir. Öğretmenler çeşitli etkinlikler aracılığıyla öğrencileri cesaretlendiren, destekleyen, araştırmaya teşvik eden ve onları çalışmaya motive eden bir ortam yaratacaktır. 
Öğrenciler, öğretmenlerinin teşvikiyle yaratıcı materyaller oluşturacak ve farklı fikirleri ve çalışma yaklaşımlarını esnek bir şekilde birleştirme konusunda isteklilik göstereceklerdir.

Projeleri yürüten öğretmenimiz Meral ÖZCAN ;eTwinning projelerini seçerken sınıftaki okul öncesi müfredatını aksatmamasına dikkat ettiğini ,bu projeler sayesinde çocukların farklı kazanımlar elde ettiğini, çocukların derse daha motive olduğunu, eğlenerek öğrendiklerini, mesleki açıdan web teknolojilerini aktif kullanarak kendini geliştirme imkanı sunduğunu belirtti.

Okul Müdürü Erdem KAYA okulumuzda uygulanan eTwinning projeleri sayesinde çocukların eleştirel düşünme becerisi kazandığını, daha çok sosyalleştiği, teknolojiyi kullanma becerisinin arttığını gözlemlediklerini belirterek ,Öğretmenimiz Meral ÖZCAN ve öğrencilerine projelerinde başarılar dilediğini söyledi.

16-03-202216-03-202216-03-202216-03-202216-03-202216-03-202216-03-2022

Muratbey Mahallesi 3564 Sokak No 15 Torbalı/İZMİR - 0 (232) 856 40 03 2 (232) 40 04

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.