İZMİR TORBALI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARALIK AYI DÖGEP TOPLANTISI

  Torbalı ilçesinde  ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görev yapan 45 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Aralık ayı DÖGEP toplantısını gerçekleştirmek üzere 18/12/2019 Çarşamba günü saat 14:00'te Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Eser İmam Hatip ortaokulunda toplandı. 
  2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI  ARALIK  AYI DÖGEP TOPLANTISI

konusu "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Temel Dini Bilgiler derslerinde yer alan ibadet konularının öğretilmesinde temel ilkeler, öğretim metotları , materyal hazırlanması ve kullanımı" idi.

Toplantıda liselerde görev yapan öğretmenlerin , lise öğrencilerinin etkilendiği çevresel faktörlerin olumsuz yanları tartışıldı. Bu faktörler nedeniyle lise öğrencilerinin ibadet konusundan uzak olduğu görüldü. Öğretmenlerin ibadet bilincini geliştirmek için ayrı bir gayret sarfettikleri belirtildi.

Özellikle liselerde deist ve ateist akımlara yakınlık duyan öğrencilerle birebir ve dostane sohbet edilmesi, dertlerinin dinlenmesi gerektiği görüşüldü.

     Öğrencilerle sınıf ortamı dışında etkinlikler yapılmasının, sinema, tiyatro gibi gezilerin yapılmasının çocukları DKAB öğretmenlerine daha çok yaklaştıracağı belirtildi.

     İbadet öğretimi konusunda ilçe müftülüğünün gençlerle namazda buluşma etkinliğine DKAB öğretmenleri eşliğinde katılım sağlanmasının yararlı olacağı belirtildi.

     Namaz ibadetinde mescit imkanı olan okullarda uygulamaya önem verilmesi gerektiği, diğer ibadetler noktasında da yüzeysel bilgi aktarımına değil de ibadet bilinci ve sevgisini , bunun önemini çocuklara işleyerek konunun anlatılması gerektiği belirtildi.

     Bir sonraki toplantı için ibadet konuları işlenirken yararlanılabilecek materyal paylaşımı yapılması, oyun ve benzeri etkinlikler geliştirilerek karşılıklı paylaşımda bulunması kararlaştırıldı.

20-12-201920-12-2019

Muratbey Mahallesi 3564 Sokak No 15 Torbalı/İZMİR - 0 (232) 856 40 03 2 (232) 40 04

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.