İZMİR TORBALI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve Eğitim Öğretime Hazırlık Çalışmaları

İlçemizde okul öncesi başta olmak üzere birçok okulumuzda yaz kursları verilmeye başlanmıştır. Kurslar öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmaları ve bir önceki eğitim öğretim yılındaki eksikliklerini giderebilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda birçok okulumuzda yaz kurslarımız planlanmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cafer TOSUN kursları ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştur.    
2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve Eğitim Öğretime Hazırlık Çalışmaları


    •  Akademik ve Eğitim Öğretime Hazırlık Çalışmaları

    Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda yaz kurslarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Yaklaşık 400 öğrenci kurslarımızdaki eğitim- öğretim faaliyetlerinden yararlanmaktadır.

                 Okulöncesi öğrencilerimize yönelik kursların yanı sıra ilkokullarımızda “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında drama, halk oyunları kursları, ortaokullarımızda “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş” ders takviye kursları, halk oyunları, ,İngilizce kursları, liselerimizde ise öğrencilerimizin yeteneklerine uygun resim kursları, ortaöğretim ders takviye kursları ve sosyal etkinlik kapsamındaki kurslarımız başarıyla ve tüm hızıyla devam etmektedir.

-  İnci Hikmet Tözün Anaokulunda okula devam eden ve okulöncesi eğitimine katılamayan 20 öğrencimize yaz kursu verilmektedir.

-  Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulunda Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine yönelik takviye kursu açılmış olup, toplam 24 öğrencimizle kursumuz devamsızlık problemi olmadan devam etmektedir.

-  Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulunda 80 öğrencimize ders takviye kursları Ağustos ayı başında açılmış olup kursumuz başarılı ve verimli bir şekilde devam etmektedir.

-  Subaşı İlkokulunda okulöncesi öğrencilerine yaz kursu, İlkokul öğrencilerine Halk Oyunları ve Drama ,ortaokul öğrencilerine ise Halk Oyunları, İngilizce kursu verilmektedir.

-  Atatürk Anadolu Lisesinde toplam 50 öğrenciyle 29 Haziranda başlayan kurs, 27 Ağustos’ta sona erecek. ders takviye kurslarında akademik bilginin dışında sosyal etkinliklere de geniş yer verilmektedir. Yaz kurslarında konu anlatımı ve soru çözümü seansları dışında her hafta deneme sınavı uygulaması yapılmaktadır.

-  İlçemizdeki hizmetlilerimizden oluşturulan bir ekiple tüm okullarımızdaki sıra-masa takımları yerinde silinmeye başlanmış, şu ana kadar toplam 7000 sıra-masa takımı silinip, cilalanarak öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim görmesi için sınıflara yerleştirilmiştir.

-  Okullarımızda ayrıca tadilat çalışmaları, boya badana çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, çalışmalarımızda sona aşamaya gelinmiştir.

 Sosyal Etkinlikler

-  Cengiz Topel İlkokulunda “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında haftanın her günü 1. 2.3 ve 4. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak her sınıf düzeyinde toplam 60 öğrencimizle Halk oyunları kursu devam etmektedir.

-  Cengiz Topel Ortaokulunda Halk Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile Halk oyunları kursu açılmış olup toplam 50 öğrenciyle Halk oyunları kursumuz başarılı bir şekilde devam etmektedir.

-  Subaşı İlkokulunda İlkokul öğrencilerine drama ve Halk Oyunları kursu, Ortaokul öğrencilerine ise Halk Oyunları ve İngilizce kursları verilmektedir.

-  7 Eylül Anadolu Lisesinde yetenekli öğrencilere yönelik resim kursu 15 öğrenci ile devam etmektedir. 

-  Torbalı Atatürk Anadolu Lisesinde yaz kursu süresi boyunca ayın muhtelif günlerinde sosyal etkinlikler kapsamında Gaziemir Optimumda sinema izlenmiş, Gümüldür de havuz ve deniz keyfi yaşanmış, piknik yapılmış ve fabrika gezisine katılım sağlanmıştır. Önümüzdeki günlerde de öğrencilerimize “ verimli ders çalışma yöntemleri” hususunda seminer verilecektir.

 

                                                                                                                                                       Cafer TOSUN

                                                                                                                                                                                                    İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

Muratbey Mahallesi 3564 Sokak No 15 Torbalı/İZMİR - 0 (232) 856 40 03 2 (232) 40 04

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.